head1 head2

Jászapáti Város társadalmi átrendeződése, az emberi kapcsolatokban rejlő lehetőségek változása (meghatározó, aktív tagok elöregedése, elhalálozása) miatt a Jászapáti Városvédő és Szépítő Egyesület 2004-ben megszűnt működni.

Az idő múlásával a városunkat szerető, a városért tenni tudó és főképpen akaró emberek mégiscsak „összesodródtak” és megalakítottuk a „Jászapáti a Mi Városunk” Alapítványt. Az alapítvány célkitűzései és szellemisége nagymértékben egybeesnek a volt egyesületével. Az ott szerzett tapasztalataim – amelyeket döntően a Jászapáti Temető útjainak leaszfaltozása és a kápolnatorony felújítása során szereztem – erősítettek meg e tevékenység folytatásában.

Jelképesnek is tekinthető, hogy az alapítványnak az önszerveződés sűrű feladatai mellett (cégbejegyzés, logótervezés, honlap készítés, bankszámlanyitás a takarékszövetkezetben, kapcsolatépítés stb.) első tevékenysége tulajdonképpen folytatásának is tekinthető a Jászapáti Temető Ravatalozójának építéséhez nyújtandó segítség formájában. A beruházás ugyanis külső támogatási források nélkül Jászapáti Város Önkormányzata és a jászapáti polgárok összefogásával fog megvalósulni az önkormányzat és részben az UR-FA Kft. kivitelezésében és támogatásában.

Ez az összefogás példa értékkel is bír, mert a cél összekovácsolhatja az embereket felfogásuk, világnézeti különbözőségeik ellenére is, ugyanis ezek a különbözőségek a temető kerítés túlsó oldalán már eltűnnek, ill. nem számítanak semmit.

A „Jászapáti a Mi Városunk” Alapítvány elkezdte a beruházás költségeinek gyűjtését. Elsőként maguk az alapító tagok járulnak saját alapítói vagyonuk jelentős részével a költségekhez. Folytatásaként elhatároztuk, hogy adománygyűjtő szándékkal az Alapítvány jótékonysági koncertet szervez a Jászapáti Római Katolikus Templomban, amelyre Urbán Miklós alapító tagunknak köszönhetően meghívtuk Mága Zoltán világhírű, Jász-Nagykun-Szolnok megyei származású hegedűművészt, aki a meghívást elfogadta.

A „Jászapáti a Mi Városunk” Alapítvány célja a Jászapáti várost magukénak érző, érte tenni akaró emberek összefogására, az emberi kapcsolatokban rejlő lehetőségek kiaknázására irányul. Kapcsolatot keres a valaha Jászapátin tanult, illetve élt, innen elszármazott emberekkel is. Céljai között szerepel élhetővé, szerethetővé tenni Jászapátit, ezáltal elősegíteni az otthonteremtéshez, megélhetéshez szükséges munkahelyek létrehozását, a fiatalok helyben maradását.

Az Alapítvány kezdeményezi – Jászapáti város meghatározó gazdasági és társadalmi vezetői bevonásával – városfejlesztési stratégia megalkotását, a Jászapátit népszerűsítő társadalmi és kulturális események létrehozását, a már meglévők ápolását.

Az Alapítvány emberek összefogásán alapuló pártoktól független, nyitott civil kezdeményezés és azon dolgozik, hogy méltó legyen az alapítók és az alapítókhoz csatlakozó támogatók bizalmára.

Tisztelt jászapátiak és jászapátiról elszármazottak határainkon innen és túl!

Akik kötődést éreznek szülővárosukhoz, lakóhelyükhöz, vagy valaha volt ifjúságuk helyszínéhez és részt kívánnak venni az alapítvány munkájában, vagy anyagilag kívánják az alapítványt (célkitűzéseit) támogatni, keressék a kapcsolatot elérhetőségi címünkön. Minden érdeklődőt, lokálpatriótát szeretettel vár a „Jászapáti a Mi Városunk” Alapítvány Kuratóriuma. 

 

Jászapáti, 2013. 05. 30.

 

Dr. Tajthy József

alapító tag

Contact Details

The Dunes, Top Road,
Strandhill,
Co. Sligo,
Ireland

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.joomla51.com

Disclaimer

All stock images and icons are for sample purposes only, intended to represent a live site and are not included with the template.


Images used are available from shutterstock.com. Links are provided if you wish to purchase them from their copyright owners.