head1 head2

A pályázat keretében az Észak-Alföldi régió, valamint az Észak-Magyarországi régió hátrányos helyzetű településeinek nevelési-oktatási intézményeiben tanuló diákok, és oktatóik fejlesztése valósul meg.

A fejlesztő tevékenység során a tanulók (általános iskola felső tagozatos diákjai) számára szervezünk folyamatos, mezőgazdasághoz kötődő tanórán kívüli képzést, gyakorlati módszertanon alapuló oktatást.

A szakmai tevékenység során tábort, családi napokat, kerekasztal beszélgetéseket, workshopokat, fórumokat rendezünk online tudásbázist hozunk létre, az intézményekben és a pályázatban résztvevők mintakertjeiben tevékenykedünk.

A fejlesztéshez alkalmazott szakmai hátteret egy nemzetközi referenciákkal is rendelkező program adja, az ALICERA, amely célja a támogatni a vidéki térségek kompetenciájának és identitásának megőrzését.

A pályázat eredményeként a fejlesztési programban részt vevők látómezejébe kerülhetnek a mezőgazdaságban rejlő lehetőségek, továbbtanulásuk lehetséges területét képezheti, képessé válnak önálló kiskert, vagy háztáji gazdaság működtetésére. A program közvetett eredményeként a programban érintett gyermekek, illetve családjaik nagyobb érdeklődéssel fordulhatnak a háztáji termelés, gazdálkodás irányába, a program részeként önálló kiskertet hoznak létre otthonukban.

A pályázat célja:

Rövid távú célok:

  • mintaprojekt végrehajtása, mely szakmailag az adaptált ALICERA oktatási program anyagaira támaszkodik, módszertanilag az elkészített útmutatók mentén halad,
  • testközelbe hozza lakókörnyezetükben elérhető természeti értékeket, felismertetve azok jelentőségét, felértékelve a szabadban eltöltött foglalkozások szépségét, hasznosságát, szemléletbeli változásokat indukálva,
  • megismerteti az egészséges életmód alternatíváját,
  • érdekessé teszi a tanulást és a tanult témát, motiválhatóságukat, cselekvési hajlandóságukat javítja, fejleszti a kapcsolatteremtő képességet, az együttműködést igénylő feladatok, csoportos munkák által tanulási készségeiket, képességeiket fejleszti,
  • új információforrásokat helyez el, mely új tanulási módszerek, információszerzési eljárások megismerését teszi lehetővé,
  • helyben érdekelt, a programot támogató szervezetekkel épít ki kapcsolatot.


A program hosszú távú célkitűzései:

  • a tevékenységek célcsoporttal való megosztásán túl a létrejött értékek családi körben is elterjednek,
  • a mezőgazdasági terület felértékelődik pályaválasztás tekintetében,
  • együttműködés a támogató szervezetekkel folytatott közös tevékenység eredményeként.

Szakmai beszámolók (letölthető állományok)
FJ szakmai beszámoló 2017 06 03 Letöltés
FJ szakmai beszámoló 2018 06 03 Letöltés
FJ szakmai beszámoló 2019 06 03 Letöltés
E learning FJ beszámoló 2019 06 03 Letöltés
Képzési környezeti összefoglaló környezet 1 Letöltés
Képzési környezeti összefoglaló környezet 2 Letöltés
Képzési környezeti összefoglaló környezet 3 Letöltés
Képzési mezgazd. összefoglaló mg1 Letöltés
Képzési mezgazd. összefoglaló mg2 Letöltés
Képzési mezgazd. összefoglaló mg3 Letöltés

Contact Details

The Dunes, Top Road,
Strandhill,
Co. Sligo,
Ireland

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Website: www.joomla51.com

Disclaimer

All stock images and icons are for sample purposes only, intended to represent a live site and are not included with the template.


Images used are available from shutterstock.com. Links are provided if you wish to purchase them from their copyright owners.